Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu
Laurent Gemenick
29/06/2018
People----
Laurent Gemenick

Naam: Laurent Gemenick
Beroep: Bloemist
Woont in: Brussel

In de Dansaertbuurt sinds...

Meer dan 12 jaar!

Wat verkoop je in je zaak?

Een beetje van de natuur in het stadscentrum. Wat het echt nodig heeft!
Maar nu serieus: alle soorten bloemen en planten, zowel om zichzelf cadeau te doen, als aan geliefden, en voor alle gelegenheden. We hebben sinds onze opening het concept kunnen behouden van de vrije creatie, wat betekent dat we klanten een ruime keuze aan bloemen laten en ze zelf hun boeket naar keuze kunnen samenstellen. We helpen hen natuurlijk hun boeketten te ontwerpen, maar de eerste inspiratie komt van de klant zelf. Sommigen zijn verbijsterd over deze aanpak en vragen om kant-en-klare boeketten, die we wel maar heel weinig in petto hebben. We componeren liever op het moment zelf naargelang de gelegenheid en de persoon voor wie het geschenk bedoeld is.

Waarom heb je je hier gevestigd?

Dansaert heeft me altijd geïnspireerd. Het is een wijk vol met energie, met een levend en goed humeur, mode en creatie hebben er een geweldige plek, die uiteindelijk goed past bij ons werk. Het is dan ook normaal dat Dansaert eerst was in de keuze van plaatsen voor de opening van de winkel. Het is dus een veelzijdige, kosmopolitische buurt, en het zal me altijd blijven fascineren. Je verveelt zich nooit in deze buurt van het centrum van Brussel.

Wat vind je het leukste aan je job?

Complexe vraag... Ik zou zeggen in een eerste contact met klanten, wat hen ertoe brengt om door onze deur te gaan en discussies die we hebben. Daarna denk ik dat het de seizoenen zouden zijn, want dankzij deze kunnen we elke keer verschillende soorten bloemen hebben... de lente met zijn subtiele en delicate bloemen, de zomer met de bloemen van de velden en een wilde kant, herfst met zijn warme kleuren en vol beloften en om de winter af te sluiten met de geuren van gebladerte en de kracht van de natuur.

Als je even vrij hebt, waar ga je dan naartoe in de buurt?

Helaas heb ik niet veel vrije momenten ... en mijn collega's op straat vertellen me dat vaak! Maar dat betekent niet dat ik geen aandacht besteed aan het leven in onze buurt ... Ik zou eerder zeggen dat als ik vrije tijd zou hebben, ik me gewillig zou neerzetten op een van deze prachtige terrassen die onze buurt rijk is en genieten van een goede espresso.

Hoe zie je de toekomst van je winkel?

Ik zie het stralend! We bevinden ons in een buurt die bij ons past en we hebben een goede klantenkring; we zitten al 10 jaar in Dansaert, en om eerlijk te zijn, ik zou er absoluut niets aan veranderen. We passen ons aan aan de wensen van onze klanten en aan de veranderingen in het beroep van bloemist; ik denk dat dit de sleutels tot succes zijn.

Waar droom je nog van voor de Dansaertwijk?

Van mijn kant wens ik een wijk die openstaat voor anderen, maar zijn authenticiteit niet verliest. Ik denk dat wij, de winkeliers van de Dansaertstraat, samen de grote uitdagingen van het centrum van Brussel onder ogen moeten zien en samen nadenken over de ontwikkelingen van de wijk.

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC BXL - La Ville - De Stad