Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu
Els Vansteelandt
14/05/2017
People----
Els Vansteelandt

Naam: Els Vansteelandt
Beroep: Juwelenontwerpster
Woont in: Papenvest 15

In de Dansaertbuurt sinds...

2010

Wat verkoop je in je zaak?

Ik ontwerp zowel juwelen in zilver en goud als kunstvoorwerpen zoals vazen, schalen, bestek, geboortelepeltjes, een luster…ik maak wat in mij opkomt. Naast mijn eigen collecties verkoop ik ook het werk van enkele zielsverwanten. Je hebt geen speciale gelegenheid nodig om naar hier te komen, ik ontwerp ook voor alledag.

Waarom heb je je hier gevestigd?

Gemakkelijke keuze: ik ben geboren en getogen in Brussel, en daarbinnen wilde ik in het inspirerende Downtown Dansaert zitten: de buurt van de ontwerpers, de kunstenaars en ondernemers. Ik voel me goed tussen de unieke boetieks, de restaurants en kleine winkeltjes.

Wat vind je het leukste aan je job?

De uitdaging om steeds nieuwe originele juwelen te maken. Het werken aan mijn werkbank om een stuk te realiseren dat zowel comfortabel als esthetisch perfect is, die harmonie vinden intrigeert me mateloos. Ook het contact met de klanten geeft mij enorme voldoening. Mijn ideeën komen slechts echt tot leven eenmaal gedragen.

Als je even vrij hebt, waar ga je dan naartoe in de buurt?

Voor een koffie of een thee ga ik liefst naar AM Suite (Kartuizerstraat), voor een lekkere maaltijd naar Bar Bik, en in de KVS vind ik mijn inspiratie en ontspanning. 

Wat zijn je toekomstplannen?

De zaak laten groeien, én het aantal verkoopspunten en de samenwerkingen uitbreiden. Wat de ontwerpen betreft zou ik me graag meer toeleggen op voorwerpen als vazen, schotels, kandelaars of bestek. Ik wil ook meer de straat op en de natuur in om inspiratie te verzamelen. 

Waar droom je nog van voor de Dansaertwijk?

Dat het bestaande imago versterkt kan worden: dat van een bloeiende, groeiende en levendige wijk in de stad waar iedereen welkom is. 

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC BXL - La Ville - De Stad