Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu

Actueel

Super Sundays

02.10.2022

Dansaertstraat

UNcovered / Pierre Debusschere (MAD)
01/08/2018
Discover----
UNcovered / Pierre Debusschere (MAD)

Naam: Pierre Debusschere
Beroep: Artist
Woont in: Brussel

Vernissages: 12 juli & 7 september 

MAD, het Brusselse mode- en designplatform, stelt UNcovered voor: het uiterst persoonlijke project van de Brusselse modefotograaf en regisseur Pierre Debusschere.

De tentoonstelling UNcovered is een persoonlijk project dat onder meer een film in avantpremière en 90 niet eerder gepubliceerde foto’s toont: een opeenvolging van taferelen waarin het lichaam gebruikt wordt als beeldend en emotioneel materiaal. Materiaal dat bevrijd is van al zijn karakteristieken, en in relatie wordt gebracht met texturen, klanken en ruimtes. De tentoonstelling behandelt thema’s als intimiteit, bescherming en onthulling. Elk onderwerp neemt een centrale plaats in in wat hij de toeschouwers laat zien, waarbij hij hen uitnodigt om de verschillende lagen van mogelijke interpretaties van het beeld te ontdekken.

Voor de serie “De iconen” werden uit gerecupereerde stukken hout zestig unieke kaders met de hand gemaakt, in samenwerking met ontwerper Renaud Meunier, resident van MAD LAB, een broedplaats voor talent en een laboratorium voor onderzoek en ontwikkeling van MAD.


>> In het kader van Summer of Photography 2018

Met de steun van Fédération Wallonie-Bruxelles 

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC BXL - La Ville - De Stad