Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu

Actueel

Super Sundays

02.10.2022

Dansaertstraat

Op stap met Linda
24/12/2016
Discover----
Op stap met Linda

Naam: Linda Van Waesberge
Beroep: Styliste, reporter en fixer van vanalles
Woont in: Quartier Dansaert

09u00 Chicago

Mijn favoriet ontbijtadres in de buurt met kranten, koffie en een oeuf sur le plat, pancakes of het nieuwste gerecht: gewonnen brood met appels, heerlijk!
Hier profiteer ik er ook van om het laatste nieuws in Het Laatste Nieuws te lezen, heerlijk ontspannend:))
De taarten zijn verrukkelijk en de mensen superlief. Het decor is de max, helder, kleurrijk en gezellig.
Chicago, Vlaamse Steenweg 45

Showroom_144
Showroom_144

Dit is de winkel van mijn beste vriendin Kathleen en Frank Pay. Naar mijn gevoel de allerbeste winkel in de stad voor vintage meubilair, lampen of tapijten en nieuwe stukken die altijd origineel zijn.
Hier zit ik in mijn lievelingszetel, roze natuurlijk.
Dit soort winkels moeten we koesteren, hier geen eenheidsworst of banaliteiten, elk stuk is meer dan de moeite waard.
Showroom_144, Leon Lepagestraat 47

Stijl Men
Stijl Men

Eigenlijk zijn er niet zo veel mannenwinkels in Brussel, we zijn dan ook gezegend in onze buurt met een van de betere, Stijl voor mannen.
Hendrik Opdebeek kent alles van mode en weet als geen ander zijn klant te adviseren op de best mogelijke manier. De indrukwekkende selectie
uit de collecties van Dries Van Noten, Ann Demeulemeester, Walter Van Beirendonck, Raf Simons, Haider Ackermann, Stephan Schneider, Jan-Jan Van Essche, Sofie en D’Hoore en Rick Owens bieden voor elk type man kleren die trends overstijgen en hun geld meer dan waard zijn. Let ook op de sneakers van Rombaut.
In de Karthuizerstraat zijn nog een paar hele leuke mannenwinkels, Centreville en Heureux, en natuurlijk om de hoek bij Cafe Costume voor maatwerk en Vêtue voor vintage. 
Stijl Men, Nieuwe Graanmarkt 6

Stijl
Stijl

Om de hoek in de Dansaertstraat is Stijl voor vrouwen. Sonja Noël opende de eerste Stijl winkel in de Dansaertstraat in 1984 en is sindsdien hèt adres voor Belgische ontwerpersmode, bekend en geroemd in binnen- en buitenland. Hier smelt ik altijd meteen voor de prachtige jurken van Veronique Branquinho en Sofie d’Hoore maar op de foto’s ben ik mantels van Dries Van Noten aan het passen. Oh frustratie! Heb er wel eentje geleend om de rest van onze wandeling mee te doen. Dank u Sonja!
Stijl, Antoine Dansaertstraat 74

Annemie Verbeke
Annemie Verbeke

Voor Annemie Verbeke heb ik eeuwige bewondering. Ik draag haar kleren al jaren en geen enkel stuk is gedateerd.
Magnifiek breiwerk, prachtige jurken en deze winter een collectie plissé’s waar we automatisch meer zwier door krijgen.
De winkel is in een prachtig huis dat jammer genoeg verkocht is, dus binnen enkele maanden verhuist Annemie. Hopelijk wel naar een adres in de buurt!
Annemie Verbeke, Antoine Dansaertstraat 64 

Maison Margiela
Maison Margiela

Bij Margiela kom ik al jaren als vriendin van Nicola Vercraeye, de eigenaar, en af en toe om er te werken. Hier hangt nog de ware spirit van het authentieke Martin Margiela huis toen Martin nog zelf de ontwerper was. De collecties kleren, accessoires, objecten en parfums voor vrouwen en mannen blijven must-haves voor de vele Margiela fans.
De trui die ik aan het passen ben is zo’n must-have, net als die gouden laarsjes, hebben!!!
Nicola heeft een indrukwekkend archief waar ik met grote dankbaarheid kan uit putten wanneer ik iets nodig heb voor een shoot.
Maison Margiela ,Vlaamsesteenweg 114 

Gaston
Gaston

Een van de fantastische nieuwe adressen in de buurt is Gaston, een ijsjeszaak maar gelukkig ook ’s winters een fijn adres waar we zelfs buiten kunnen zitten want het terras is verwarmd. Ik kom dikwijls voor een ijsje of een cappuccino maar ook om een tussendoor honger te stillen met een wafel en een warme choco, heerlijk!
Gaston, Baksteenkaai 86

Cappelle Opticien
Cappelle Opticien

Voor trendy brillen hebben we in de Dansaertstraat de prachtige Hoet winkel maar hier ben ik bij Cappelle, een winkel die er al tientallen jaren is, een enorm aanbod èn kennis van zaken in huis heeft om voor iedereen de beste bril te garanderen.
Cappelle Opticien, Antoine Dansaertstraat 65

L'Archiduc
L'Archiduc

Het ideale after-shopping adres voor een verrukkelijk cocktail. Toen ik in de Dansaertstraat kwam wonen - we schrijven 1984 - was dit jarenlang mijn stamcafé. Nu ga ik veel minder maar blijft het een van mijn favoriete adressen. De jazzconcerten zijn altijd meer dan de moeite en het authentieke art-deco interieur met de oorspronkelijke piano van Stan Brenders is uniek. Zelfs Lady Gaga is hier al iets komen drinken:))
L'Archiduc, Antoine Dansaertstraat 6

Passa Porta
Passa Porta

Heerlijke boekenwinkel en ook open op zondag, hoe mooi kan het leven zijn. Dat een winkel als Passa Porta onze straat uitkoos om zich hier enkele jaren geleden te vestigen blijft een voortdurende bron van vreugde. Ik kan niet verdragen dat mensen die in het centrum wonen online boeken kopen terwijl we zo’n goede boekenwinkels in de buurt hebben met Passa Porta, Tropismes, Het Ivoren Aapje en iets verderop WH Smith & Son en de Fnac et j’en passe.
Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46

Underwear
Underwear

Weer een winkel om te koesteren en waar we fier kunnen op zijn. Dit is lingerie van de allerbovenste plank èn fantastisch personeel dat als geen ander weet wat goed voor u is. Dit soort winkels maken het verschil en zijn het zuiverste bewijs dat winkelen in een echte winkel niet te vergelijken is met online shoppen. De keuze en het advies dat u hier en bij uitbreiding in alle winkels in onze buurt krijgt zijn de meerwaarde om mensen van hun computer of smartphone weg te slepen en ze gelukkig te maken met hun aankopen in echte winkels bij echte mensen die hun stiel kennen.

We hebben trouwens nog een prachtige lingeriewinkel in de straat, Carine Gilson tegenover Stijl.
Underwear, Antoine Dansaertstraat 47

Hunting and Collecting
Hunting and Collecting

Hunting and Collecting is een schoolvoorbeeld van wat een hedendaagse winkel moet zijn: een zalige selectie     ontwerpersmode, boeken en een mooie selectie originele objecten in een fantastisch pand. Naast de collecties voor vrouwen en mannen heeft de winkel ook een selectie stukken van Topshop die veel goedkoper zijn. De winkel organiseert regelmatig evenementen waar le tout  branché Bruxelles op afkomt en heeft een up-to-date webshop waar ze veel tijd en energie in steken.
Hunting and Collecting, Karthuizerstraat 17

Isabelle Bajart
Isabelle Bajart

Hier sta ik voor de vitrine van de vintage winkel van Isabelle Bajart, een fantastisch adres voor tweedehandskleren en accessoires voor  vrouwen aan werkelijk lage prijzen. Een paar stappen verder is de al net zo uitmuntende tweedehandswinkel van Gabriele die ook een selectie kleren voor mannen verkoopt. Wie op zoek is naar echt iets speciaal vindt hier gegarandeerd zijn geluk.
We zijn echt gezegend in onze buurt met goede tweedehandswinkels, om de hoek op de Nieuwe Graanmarkt is Think Twice, op de Vlaamse Steenweg het schattenadres Oxfam en Dock's ...en dan vergeet ik er nog een paar...
Isabelle Bajart, Kartuizerstraat 25

Vêtue
Vêtue

Maar wat een mooie etalage bij Vetue! Dit is dè winkel voor vintage designer mode, een uniek adres met een prachtige selectie die door grote kennis van zaken geselecteerd wordt. Hier vinden we meer up-to-date stukken dan in de reguliere tweedehandswinkels en een selectie “haut-de-gamme’ handtassen en schoenen in perfecte staat. 
Aan de overkant is de Vêtu voor mannen.
Vêtue, Leon Lepagestraat 5 & 12

Icon
Icon

En weer een van de betere boetieks in de buurt. Hier is altijd een uitgebreide keuze magnifieke collecties voor vrouwen te vinden en een selectie schoenen die een instant hebben-gevoel opwekken. De prachtige kleren van de begaafde jonge ontwerper Wim Bruynooghe worden hier verkocht maar ook Acne Studios, Filles a Papa, Isabel Marant, Avelon, juwelen van Kim Mee Hye enz…
Icon, Nieuwe Graanmarkt 5

Druum
Druum

Wanneer mensen die niet in een regulier hotel willen logeren me vragen waar ze kunnen overnachten stuur ik ze o.m. naar Yawns World en sinds kort naar de nieuwkomer Druum. Druum is Brussels voor droom en dat is dit adres zeker. Het huis kende ik goed omdat mijn vriendin Marie-France er samen met haar vader decennialang een juwelenatelier in had. Toen zat het huis van onder tot boven propvol met machines, materiaal, en een indrukwekkend aantal schilderijen over Brussel van de vader van Marie-France. Toen ik dus de eerste keer bij Druum binnenkwam stond ik stijf van bewondering voor wat ze met het huis gedaan hebben. Ja dus, een echte druum. Prachtig!
Druum, Hopstraat 63

Einde
Einde

Ons toertje zit erop. Er zijn nog zoveel adressen die ik u wou tonen maar de tijd was beperkt dus moet ik het hierbij laten.
U zal ze vast nog wel ontdekken bij andere “Discover” gasten. Weet dat ik nu al 32 jaar in deze buurt woon en werk dat er intussen heel veel veranderd is maar dat het hier toch blijft wat het toen al was, een stukje Brussel dat echt is, met mensen die liefde voor hun vak hebben en niet beter vragen dan dat u als gelukkige klant naar huis gaat. 

Dus heel graag tot ziens en Merry X-mas!

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC BXL - La Ville - De Stad