Hoe geraak je er?
Sluiten
Contact

VZW Quartier Dansaert ASBL
Rue Antoine Dansaertstraat 182
1000 Brussel
België

info@downtowndansaert.be
www.downtowndansaert.be

Inschrijven voor de newsletter
Volg ons
Facebook
Instagram
Connect
Facebook
Instagram
Menu
Roger Ballen – Ronny Delrue
Events ----
14.11- 14.03.2020
Roger Ballen – Ronny Delrue

Van november 2019 to maart 2020 presenteert de CENTRALE for contemporary art twee nieuwe tentoonstellingen: Roger Ballen – The Theatre of the Ballenesque en Correspondances, een originele dialoog tussen Ronny Delrue en Roger Ballen.

The Theatre of the Ballenesque is de allereerste grootschalige tentoonstelling die in Brussel wordt gewijd aan Roger Ballen. De tentoonstelling combineert foto’s, video’s en in situ installaties, alsook enkele grafische interventies van de kunstenaar. Roger Ballen is een van de belangrijkste fotografen van zijn generatie. Hij werd geboren in New York in 1950 en woont en werkt reeds meer dan 30 jaar in Zuid-Afrika. Zijn werk werd reeds getoond in vooraanstaande musea als Tate Britain (Londen, UK), Rijksmuseum (Amsterdam, NL), MoMA (New York, USA) alsook in het Gentse Museum Dr. Guislain.

The Theatre of the Ballenesque dompelt de bezoekers helemaal onder in de absurde wereld van de kunstenaar en laat hen de rijkdom en de densiteit van zijn complexe oeuvre, aan den lijve ondervinden. Roger Ballen studeerde eerst psychologie, en later ook geologie, maar het is uiteindelijk met fotografie dat hij de diepste gedachtespinsels van de mens verkent.

Deze verkenning van het onbewuste ligt ook aan de oorsprong van de tentoonstelling Correspondances waarin Belgisch kunstenaar Ronny Delrue een aantal eigen foto’s zal presenteren naast die van Roger Ballen, waar hij grafisch op inspeelde. Verder omvat deze creatieve dialoog ook fotomontages waar beide kunstenaars aan samenwerkten.

Deze beide projecten van de CENTRALE gebeuren in samenwerking met twee belangrijke Belgische instellingen: Ancienne Belgique en S.M.A.K. (Gent).

Zo vindt in het kader van de veertigste verjaardag van Ancienne Belgique op maandag 25 november 2019 een concert plaats van de emblematische Zuid-Afrikaanse groep Die Antwoord, met wie Roger Ballen regelmatig samenwerkt, onder andere voor de video I fink U freeky. Roger Ballen zal ook een artistieke interventie doen tijdens het optreden.

De expo Correspondances van Ronny Delrue, gepresenteerd in het S.M.A.K. tijdens de tentoonstelling in de CENTRALE, omvat ook enkele vierhandige werken ontstaan uit de samenwerking met Roger Ballen.

Adres:
Sint-Katelijneplein 44
1000 Brussel — Bekijk in google maps

Datum:
14.11- 14.03.2020

Tijd:

WOE > ZON 10:30 > 18:00
Gesloten op feestdagen (25.12.2019 & 01.01.2020)

Contact:
+32 2 279 64 44
info@centrale.brussels
http://www.centrale.brussels/en/

Met de vriendelijke steun
van onze partners:
KBC Hotel Amigo Brussels BXL - La Ville - De Stad